Het coronavirus en je reis- of annulerings­verzekering

Het coronavirus is officieel een pandemie. Patiënten met het virus hebben vaak koorts en luchtwegklachten. De luchtwegklachten kunnen zeer ernstig zijn en het virus kan zich gemakkelijk verspreiden. Veel landen hebben daarom rigoureuze maatregelen getroffen. Die maatregelen treffen ook het toerisme. We zetten daarom de belangrijkste zaken over je reis- en annuleringsverzekering van Reaal voor je op een rij.

Vakantie annuleren
Je kan altijd besluiten je vakantie niet door te laten gaan. Je bent met je annuleringsverzekering van Reaal niet verzekerd voor annuleringskosten als gevolg van een negatief reisadvies of een reisverbod door het coronavirus. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie of leverancier.

Reisverzekering en reisadvies
Heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies voor het land van je vakantiebestemming afgegeven, bijvoorbeeld code geel, oranje of rood? En besluit je toch op reis te gaan? Dan ben je gewoon verzekerd met de Reaal Reisverzekering.

Moet je tijdens je vakantie extra reis- en verblijfkosten maken als gevolg van het coronavirus? Dan is dit niet verzekerd. Wil je precies weten wat wij wel en niet vergoeden tijdens jouw reis? Bekijk dan de voorwaarden van je reisverzekering.

Ziek tijdens de reis
Word je tijdens je reis ziek vanwege het coronavirus? Met de reisverzekering van Reaal ben je dan verzekerd. In de voorwaarden staat beschreven voor welke kosten je wel en niet verzekerd bent. Neem bij ziekte contact op met de alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer +31 20 651 58 55.

Moet je noodgedwongen je reisduur verlengen?
Als je vanwege de coronapandemie noodgedwongen niet op de oorspronkelijke terugreisdatum naar huis kunt, blijft je reisverzekering van Reaal geldig tot het eerste moment waarop je kunt terugkeren. De extra reis- en verblijfkosten zijn niet verzekerd.

Meer vragen over het coronavirus?
Heb je meer vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Actuele informatie over reisadviezen zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website van het Verbond van Verzekeraars vind je meer algemene informatie over het coronavirus en verzekeringen & aansprakelijkheid.