Werkkracht

Je werk kan veel van je vragen. Maar ook privé wil je goed presteren. Dit kan invloed hebben op je werkkracht. Hoe blijf je zowel lichamelijk als geestelijk in staat te blijven werken?

Gezondheidsonderzoek

Wil je iets in je levensstijl verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van fysieke en mentale belasting? Dan raden wij aan om eerst deel te nemen aan het Gezondheidsonderzoek van Beter, partner van Reaal Lijfwacht. Met het Gezondheidsonderzoek doe je een persoonlijke APK. Zodat je ontdekt welke gezondheidsrisico's je loopt. En hoe je je conditie en levensstijl verbetert.

  1. Je vult de online vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 25 minuten. En je krijgt een lichamelijk onderzoek van 30 minuten.
  2. Je krijgt persoonlijk advies over jouw gezondheid, inclusief een uitgebreid rapport.
  3. Optioneel ontvang je coaching. Dat kan face-to-face, telefonisch of per e-mail.

Werk-privébalans

Het combineren van werk en privé kan lastig zijn. Zeker als je een eigen bedrijf hebt. Je sluit niet om 17.00 uur de deur. Daarnaast kan je te maken hebben met privéomstandigheden, zoals relatieproblemen of een puber in huis. Daarom mogen je partner en inwonende kinderen gebruikmaken van coaching via onze partner Ascender.

Gezond en energiek werken

Vraag je je wel eens af of je het werk wel tot je pensioendatum volhoudt? Vind je het moeilijk om de zorg voor je kinderen met het werk te combineren? Of heb je lichamelijke klachten? Zorg dat je gezond en energiek blijft en maak gebruik van de Werkscan van Blik op Werk, partner van Reaal Lijfwacht. De Werkscan geeft je inzicht in de actuele balans tussen de eisen die je werk aan je stelt en je belastbaarheid.

Werken met een arbeidsbeperking

Werk vinden en werk behouden is een grote uitdaging als je een arbeidsbeperking hebt. Met de EigenWerkWijzer van Blik op Werk krijg je meer inzicht in wat je mogelijkheden zijn ten aanzien van werk. Je gaat voor jezelf na wat er voor nodig is om optimaal te functioneren. Met optimaal functioneren bedoelen we dat je voor langere tijd het beste uit jezelf en je leven haalt, zonder op te branden.

De EigenWerkWijzer bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Zelfscan: Wat kun je wel en wat niet?
  2. Passend werk: Hoe ziet passend werk er voor jou uit?
  3. Communicatie: Wat vertel je over je beperkingen op het werk?

De 3 onderdelen zijn samen bij elkaar je persoonlijke EigenWerkWijzer om optimaal te leven en te werken. Je gaat hier vervolgens zelf mee aan de slag. Natuurlijk kan je voor ondersteuning ook terecht bij Reaal Lijfwacht.

Loopbaancoaching

Wil je jezelf verder ontwikkelen, ontdekken wat echt bij je past of stilstaan bij de vraag of je (nog steeds) doet wat je wil doen? Volg dan loopbaancoaching via onze partner Ascender. De coaching bestaat uit 1-op-1 gesprekken tussen jou en een coach. Samen gaan jullie aan de slag met jouw persoonlijke drijfveren.

Ondernemersadvies

Als zelfstandige kun je tegen belangrijke ondernemersvragen aan lopen, bijvoorbeeld over het starten van je bedrijf, over ondernemen en groeien of het voorkomen van een faillissement.
Stichting Ondernemersklankbord helpt je hiermee. Je kunt je ondernemersvragen bespreken met ervaren oud-ondernemers, managers en specialisten uit het bedrijfsleven. Zodat je je doel beter en sneller bereikt.

Werkkracht

Heb je andere problemen of vragen op het gebied van werkkracht? Zoals duurzaam inzetbaar blijven of mis je variatie in je werk? Ook dan staan we voor je klaar. We zoeken samen met jou naar een oplossing die het beste bij jou en je klachten past.

Met een coach ontdekte ik mijn sterke punten. Ik vond nieuwe opdrachtgevers, die beter aansluiten bij mijn vaardigheden.

Maak tijd voor jezelf

Wil je praktische tips voor een goede balans tussen werk en privé? Bekijk dan de tips van Dick Frericks, psycholoog bij Ascender.

Reaal Lijfwacht

Goed om te weten

Samenwerking met gespecialiseerde partijen

We werken samen met verschillende partijen die je kunnen helpen. Wat je probleem of vraag ook is. Zij werken volledig onafhankelijk van Reaal. Reaal krijgt dus geen inzicht in de resultaten van een onderzoek of een eventueel (coachings)traject. De uitkomsten zijn vertrouwelijk.

Wat kost Reaal Lijfwacht?

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal? Dan betaal je geen extra kosten voor de standaard diensten van Reaal Lijfwacht. Alleen bij maatwerk vragen wij een bijdrage in de kosten. Omdat we het belangrijk vinden dat je ook zelf investeert in je gezondheid. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Jaarlijks inventarisatiegesprek

Tijdens het inventarisatiegesprek stellen we je een aantal vragen om
erachter te komen hoe je ervoor staat en of Reaal Lijfwacht iets voor je
kan betekenen. We gebruiken hiervoor de capability benadering om in
kaart te brengen wat je belangrijk vindt in het werk en hoe je dit realiseert.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over Reaal Lijfwacht?
Het team van Reaal Lijfwacht is bereikbaar via het online formulier.

Na ontvangst van je gegevens nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.