Psychische belasting

Je bent gedreven om op verschillende terreinen maximaal te presteren. En daar mag je trots op zijn! Maar te hard werken en willen presteren kan je ook teveel worden. Zowel op je werk als privé. We helpen je graag om stress of andere psychische klachten bespreekbaar te maken. En om uitval zo veel mogelijk te voorkomen of te beperken. Zodat je succesvol kunt blijven ondernemen.

Overspannenheid

Een te hoge inspanning van lichaam en geest kan zorgen voor uitputting. Werkstress is een belangrijke oorzaak van uitval en te veel stress kan zelfs leiden tot een burn-out. Dit kan grote invloed hebben op je privéleven en bij het ondernemen.

Reaal Lijfwacht biedt ondersteuning om een burn-out of overspannenheid te voorkomen of te genezen. Zodat je op een duurzame manier beter functioneert en in balans blijft.

Depressie

Door een ingrijpende gebeurtenis, of uit het niets, kun je de grip op je werk en je leven kwijtraken. Dit kan leiden tot een neerslachtige stemming en een verlies aan interesse. Een depressie kán een gevolg zijn. Een depressie is gelukkig meestal goed te behandelen.

Wij helpen je graag om een depressie of andere psychologische problemen zo veel mogelijk te voorkomen. En bieden hulp en ondersteuning als het toch zover gekomen is. Denk aan praatsessies met een psycholoog of coach. Zodat je weer actief wordt en kunt ondernemen.

Lees ook het artikel 'Dip of depressie?' zodat je weet waaraan je een depressie kunt herkennen en eenvoudige tips krijgt tegen depressieve klachten.

Ernstige ziekten

Ernstige ziekten zoals kanker of een hart- of vaatziekte vragen zowel mentaal als fysiek enorm veel van je. De ziekte kan Reaal Lijfwacht helaas niet voor je wegnemen. We kunnen je wel in contact brengen met een coach die je helpt om mentaal met de ziekte om te gaan. Of je begeleidt na je ziekte.

Psychische problemen

Heb je andere psychische problemen? Zoals eenzaamheid, een verstoorde werk-privé-balans of een eetstoornis? Ook dan staan we voor je klaar. We zoeken samen met je naar een oplossing die het beste bij jou en je klachten past.

Gezond en energiek werken

Vraag je je wel eens af of je het werk wel tot je pensioendatum volhoudt? Vind je het moeilijk om de zorg voor je kinderen met het werk te combineren? Of heb je lichamelijke klachten? Zorg dat je gezond en energiek blijft en maak gebruik van de Werkscan van Blik op Werk, partner van Reaal Lijfwacht. De Werkscan geeft je inzicht in de actuele balans tussen de eisen die je werk aan je stelt en je belastbaarheid.

Werken met een arbeidsbeperking

Werk vinden en werk behouden is een grote uitdaging als je een arbeidsbeperking hebt. Met de EigenWerkWijzer van Blik op Werk krijg je meer inzicht in wat je mogelijkheden zijn ten aanzien van werk. Je gaat voor jezelf na wat er voor nodig is om optimaal te functioneren. Met optimaal functioneren bedoelen we dat je voor langere tijd het beste uit jezelf en je leven haalt, zonder op te branden.

De EigenWerkWijzer bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Zelfscan: Wat kun je wel en wat niet?
  2. Passend werk: Hoe ziet passend werk er voor jou uit?
  3. Communicatie: Wat vertel je over je beperkingen op het werk?

De 3 onderdelen zijn samen bij elkaar je persoonlijke EigenWerkWijzer om optimaal te leven en te werken. Je gaat hier vervolgens zelf mee aan de slag. Natuurlijk kan je voor ondersteuning ook terecht bij Reaal Lijfwacht.

Een depressie is een van de ziektebeelden die het meest onderschat wordt.

Reaal Lijfwacht

Goed om te weten

Samenwerking met gespecialiseerde partijen

We werken samen met verschillende partijen die je kunnen helpen. Wat je probleem of vraag ook is. Zij werken volledig onafhankelijk van Reaal. Reaal krijgt dus geen inzicht in de resultaten van een onderzoek of een eventueel (coachings)traject. De uitkomsten zijn vertrouwelijk.

Wat kost Reaal Lijfwacht?

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal? Dan betaal je geen extra kosten voor de standaard diensten van Reaal Lijfwacht. Alleen bij maatwerk vragen wij een bijdrage in de kosten. Omdat we het belangrijk vinden dat je ook zelf investeert in je gezondheid. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Jaarlijks inventarisatiegesprek

Tijdens het inventarisatiegesprek stellen we je een aantal vragen om
erachter te komen hoe je ervoor staat en of Reaal Lijfwacht iets voor je
kan betekenen. We gebruiken hiervoor de capability benadering om in
kaart te brengen wat je belangrijk vindt in het werk en hoe je dit realiseert.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over Reaal Lijfwacht?
Het team van Reaal Lijfwacht is bereikbaar via het online formulier.

Na ontvangst van je gegevens nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.