Coaching voor nieuwe moeders

Als je zwanger bent en een kindje krijgt, komt er veel op je af. Bij je eerste kind, maar ook bij je tweede of derde. Hoe combineer je een succesvolle onderneming of praktijk met al die veranderingen in je leven? En hoe zorg je dat je tijdens je zwangerschapsverlof in beeld blijft bij je opdrachtgevers?

Een coach van onze partner Ascender helpt je om te gaan met alle veranderingen tijdens je zwangerschap, het verlof en als je weer aan het werk gaat. Zodat je kunt genieten van je baby én van je werk. Want als je zelf lekker in je vel zit, dan merkt je kindje dat ook.

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal? Dan mag je zonder extra kosten gebruikmaken van 'Coaching voor nieuwe moeders'. 

Je kunt kiezen voor

  • Een-op-een coaching
  • Coaching via een online omgeving
  • Telefonische coaching
  • Een combinatie van contactvormen

Oplossingsgericht coachen

Waar helpen wij je mee?

Een coach kan je helpen in verschillende fasen van je zwangerschapsverlof. De coaches werken oplossingsgericht en vanuit de principes van de positieve psychologie. Het traject wordt afgestemd op jouw behoefte. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • Aankondigen van zwangerschap aan verschillende betrokkenen
  • Terugkomen in een nieuwe rol
  • Managen van relaties met klanten tijdens je verlof
  • Balans tussen werk en privĂ©
  • Comfortabel voelen met duale rol van moeder en professional

Een betere werk-privébalans met een gezin

Je bent na je zwangerschapsverlof weer begonnen met werken. Hoe zorg je voor wat meer rust in je leven met een drukke onderneming en een veeleisend gezin? Psycholoog Rosalie Koolen van Ascender geeft tips voor een betere werk-privébalans.

Voor, tijdens en na verlof

Wat kun je verwachten?

Iedere vrouw is uniek en daarom wordt in overleg met je coach het aantal sessies bepaald dat bij jou past.

Voor je verlof
Van tevoren krijg je onder andere een vragenlijst opgestuurd en een handleiding. Tijdens de intake bespreek je de vragenlijst en stel je met de coach vast welke onderwerpen en acties aan de orde komen in je coachingstraject. Ook plan je in grote lijnen het traject in. Je ontvangt daarnaast verdere ondersteunende informatie over weer aan het werk gaan na je verlof.

Tijdens je verlof
Ongeveer 2 maanden voor terugkomst krijg je een coachings-call. Tijdens deze call bespreek je samen met je coach de terugkeer naar je werk.

Na je verlof
Ongeveer 1 maand na terugkomst neemt je coach contact met je op om de eerste sessie na je zwangerschapsverlof in te plannen. Na afloop van het traject ontvang je een online evaluatieformulier.

Taboes na de geboorte

Je kindje is geboren. Jij en je partner zitten volop op jullie roze of blauwe wolk. Of toch niet? Soms heeft de gekleurde wolk een grijs randje. 3 taboes die bijna niemand je vertelt, maar die heel normaal zijn. Rosalie Koolen, klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog bij Ascender licht ze toe.

Coaching

Samenwerking met Ascender

Vertrouwelijk

Ascender werkt volledig onafhankelijk en vertrouwelijk. Reaal ontvangt dus geen informatie over je gesprekken met de coach en over persoonlijke ontwikkelingen.

Wat kost 'Coaching voor nieuwe moeders'

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal? Dan mag je zonder extra kosten gebruikmaken van 'Coaching voor nieuwe moeders'.

Ascender

Wil je meer weten over Ascender? Ga dan naar de website.