Gezondere levensstijl

Ken je je biologische leeftijd? Deze leeftijd is een maatstaf voor je gezondheid en wordt beïnvloed door je fysieke en geestelijke conditie en levensstijl. Misschien ben je wel jonger dan je denkt. Of juist niet. Gelukkig heb je hier voor een deel zelf invloed op. Bijvoorbeeld door af te vallen, te stoppen met roken of meer te bewegen. Reaal Lijfwacht biedt verschillende mogelijkheden om je hierbij te helpen.

Afvallen

Wil je hulp bij afvallen? Om je gezondheidssituatie in kaart te brengen is het verstandig om eerst deel te nemen aan het Gezondheidsonderzoek. Dit hoeft niet persé, maar we raden het wel aan. De coach heeft dan een vertrekpunt voor het gesprek. Uit het Gezondheidsonderzoek komt namelijk een persoonlijk advies. Daarna kun je bij Beter aan de slag met een coach om je gezondheid te verbeteren. En dus hulp krijgen bij het afvallen.

Stoppen met roken

Wil je stoppen met roken? De coaches van Beter helpen je hierbij. Ze kunnen je ook meer informatie geven over de verschillende dienstverleners die je hiervoor kan inschakelen.

Meer bewegen

Vind je het lastig om genoeg te bewegen? Heb je weinig tijd? Of weet je niet hoe je op een gezonde, verantwoorde manier beweegt? De coaches van onze partner Beter helpen je hierbij, bijvoorbeeld door het maken van een bewegingsschema, met persoonlijke doelen en activiteiten die bij jou passen.

Levensstijl

Barbara Enthoven, vitaliteitsadviseur bij Reaal Lijfwacht, geeft lifestyletips om ongezonde situaties en zelfs mogelijke arbeidsongeschiktheid tegen te gaan. Lees haar artikel over gezond en met plezier aan het werk blijven.

Heb je andere problemen of vragen over je levensstijl? Zoals een eetprobleem, wil je minderen met alcohol of iets anders? Ook dan staan we voor je klaar. We zoeken samen met jou naar een oplossing die het beste bij jou en je klachten past.

Bijna 50% van de deelnemers aan het Gezondheidsonderzoek is meer gaan bewegen.

Gezondheidsonderzoek

Wil je iets in je levensstijl verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van fysieke en mentale belasting? Dan raden wij aan om eerst deel te nemen aan het Gezondheidsonderzoek van Beter, partner van Reaal Lijfwacht. Met het Gezondheidsonderzoek doe je een persoonlijke APK. Zodat je ontdekt welke gezondheidsrisico's je loopt. En hoe je je conditie en levensstijl verbetert.

  1. Je vult de online vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 25 minuten. En je krijgt een lichamelijk onderzoek van 30 minuten.
  2. Je krijgt persoonlijk advies over jouw gezondheid, inclusief een uitgebreid rapport.
  3. Optioneel ontvang je coaching. Dat kan face-to-face, telefonisch of per e-mail.

Energiebalans

Als ondernemer wil je goed kunnen presteren vanuit de juiste energiebalans. Een personal coach van HelloEnergy kan jou hierbij helpen. De gesprekken zijn gericht op verschillende onderdelen van leefstijl, zoals voeding, bewegen, ontspanning en werk-privébalans.

  1. Je stuurt een mail met je motivatie waarom je mee wilt doen aan HelloEnergy.
  2. Een adviseur van Reaal Lijfwacht neemt contact met je op. In overleg met jou bepalen we of HelloEnergy iets voor jou is, of dat een andere dienst beter bij je past.
  3. Je doet een persoonlijke 'energy check' en krijgt inzicht in je eigen energiebalans. En je gaat samen met een coach aan de slag met jouw persoonlijke energiecapaciteit.

Reaal Lijfwacht

Goed om te weten

Samenwerking met gespecialiseerde partijen

We werken samen met verschillende partijen die je kunnen helpen. Wat je probleem of vraag ook is. Zij werken volledig onafhankelijk van Reaal. Reaal krijgt dus geen inzicht in de resultaten van een onderzoek of een eventueel (coachings)traject. De uitkomsten zijn vertrouwelijk.

Wat kost Reaal Lijfwacht?

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal? Dan betaal je geen extra kosten voor de standaard diensten van Reaal Lijfwacht. Alleen bij maatwerk vragen wij een bijdrage in de kosten. Omdat we het belangrijk vinden dat je ook zelf investeert in je gezondheid. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Jaarlijks inventarisatiegesprek

Tijdens het inventarisatiegesprek stellen we je een aantal vragen om
erachter te komen hoe je ervoor staat en of Reaal Lijfwacht iets voor je
kan betekenen. We gebruiken hiervoor de capability benadering om in
kaart te brengen wat je belangrijk vindt in het werk en hoe je dit realiseert.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over Reaal Lijfwacht?
Het team van Reaal Lijfwacht is bereikbaar via het online formulier.

Na ontvangst van je gegevens nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.