Preventie met Reaal Lijfwacht

 • Zonder extra kosten bij je Reaal AOV, vanaf dag 1
 • Helpt arbeidsuitval te voorkomen
 • Begeleiding door professionals en gespecialiseerde bureaus

Preventieservice Reaal Lijfwacht

Arbeidsongeschikt worden is voor niemand leuk. Daarom helpen we je graag om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven. Hoe? De naam zegt het al: met de preventieservice Reaal Lijfwacht. Dat is een belangrijk onderdeel van onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Met onze preventieservice Reaal Lijfwacht kun je het risico op arbeidsongeschiktheid in een vroeg stadium signaleren en zo arbeidsuitval voorkomen. Het fijne is: daar betaal je niets extra voor. En je kunt er vanaf dag 1 al gebruik van maken.

Quickscan: Ben ik vitaal?

Hoe vitaal ben jij? Doe de quickscan en krijg een indicatie van wat goed gaat en wat je nog kunt verbeteren. De quickscan is ontwikkeld in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam en is specifiek bedoeld voor zelfstandigen.

Veelvoorkomende thema's

Waar loop je tegenaan?

Je wilt gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk blijven. Zodat je succesvol kunt blijven ondernemen. We helpen je hier graag mee; door diensten te bieden die aansluiten op veelvoorkomende thema's en vraagstukken waar je als ondernemer tegenaan loopt.

Werkkracht

Je werk kan veel van je vragen. Maar ook privé wil je goed presteren. Dit kan invloed hebben op je werkkracht. Hoe blijf je zowel lichamelijk als geestelijk in staat te blijven werken?

Ondernemerschap

Als zelfstandige komt er veel op je af. Je moet soms belangrijke beslissingen nemen. En je hebt daarbij vragen of je staat voor een dilemma. Hoe ga je daarmee om?

Levensgebeurtenissen

Privéomstandigheden of grote veranderingen in je leven kunnen veel van je vragen. Zowel fysiek als mentaal. Denk aan een scheiding, het overlijden van een familielid of de zorg voor je kinderen.

Gezondere levensstijl

Ken je je biologische leeftijd? Deze leeftijd is een maatstaf voor je gezondheid en wordt beïnvloed door je fysieke en geestelijke conditie en levensstijl. Misschien ben je dus wel jonger dan je denkt. Of juist niet. Gelukkig heb je hier zelf invloed op.

Fysieke belasting

Je kunt op allerlei manieren last hebben of krijgen van lichamelijke problemen. Daarnaast ervaart iedereen een lichamelijk probleem anders. Dit kan fysiek en mentaal veel van je vragen.

Psychische belasting

Je bent gedreven om op verschillende terreinen maximaal te presteren. En daar mag je trots op zijn! Maar te hard werken en willen presteren kan je ook te veel worden. Zowel op je werk als privé.

Een greep uit onze diensten

Zo helpen we je met preventie

Spreekuur over voeding

Vraag je je af of je écht gezond eet? En hoe je voeding bij kan dragen aan je fit en vitaal voelen? Of weet je door alle informatie over voeding niet meer wat je moet geloven? Stel dan je vragen aan de gediplomeerde diëtisten van I’m a Foodie tijdens het WhatsApp-spreekuur. En krijg direct antwoord!

Aan de slag met je energiebalans

Als ondernemer wil je goed kunnen presteren vanuit de juiste energiebalans. Een personal coach van HelloEnergy kan jou hierbij helpen. Met dit programma krijg je op basis van je persoonlijke 'energy check' inzicht in je eigen energiebalans. Daarna ga je samen met een coach aan de slag om deze te verbeteren.

Coaching

Vraag je je wel eens af of je (nog steeds) doet wat je wil doen? Hoe je jezelf en je bedrijf verder kunt ontwikkelen? En hoe je een betere balans vindt tussen werk en privé? Misschien loop je met zulke vragen rond. Je kan privé- en werkgerelateerde onderwerpen bespreken met een coach. Ook je inwonende gezinsleden mogen er gebruik van maken.

Gezondheidsonderzoek

Waarschijnlijk laat je jaarlijks je auto keuren. Maar waarom niet ook je gezondheid? Met een gezondheidsonderzoek doe je een persoonlijke APK. Zo ontdek je welke gezondheidsrisico's je loopt. En krijg je advies hoe je je conditie en levensstijl verbetert.

Ondernemersadvies

Hoe boor je nieuwe markten aan? Hoe krijg je weer financieel overzicht? Of hoe ga je om met de snelle groei van je bedrijf? Bespreek je ondernemersvragen met ervaren oud-ondernemers via Ondernemersklankbord (OKB). Zodat je je doel beter en sneller bereikt.

Werkscan

Vraag je je wel eens af of je het werk wel tot je pensioendatum volhoudt? Vind je het moeilijk om de zorg voor je kinderen met het werk te combineren? Of heb je lichamelijke klachten? Zorg dat je gezond en energiek blijft en maak gebruik van de Werkscan. De Werkscan geeft je inzicht in de actuele balans tussen de eisen die je werk aan je stelt en je belastbaarheid.

Een aantal samenwerkingspartners uitgelicht

Met wie werken we samen?

Reaal Lijfwacht werkt samen met verschillende gespecialiseerde partijen, bijvoorbeeld op het gebied van coaching, ondernemersadvies en ergonomie. Zij werken volledig onafhankelijk van Reaal. Reaal krijgt dus geen inzicht in de resultaten van een onderzoek of een eventueel (coachings)traject. De uitkomsten zijn vertrouwelijk. Daarnaast bieden we je maatwerk, met ons uitgebreide netwerk.

Arbodienst Beter

Arbodienst Beter is gespecialiseerd in gezondheid en verzuim. Met artsen en leefstijlcoaches die zijn getraind in het begeleiden bij verandering van leefstijl.

BBO-ergo

BBO-ergo heeft een goed opgeleid team van ervaren oefentherapeuten. Zij verzorgen ergonomische trainingen voor tandartsen, dierenartsen en medisch specialisten.

Ondernemersklankbord

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs. Zij geven je onafhankelijk advies bij ondernemersvragen.

Ascender

Ascender biedt preventieve psychologische begeleiding bij privé- en werkgerelateerde vraagstukken.

Blik op Werk

Blik op Werk faciliteert Reaal bij het aanbieden van de Werkscan en de EigenWerkWijzer. Met deze tools meet je je werkvermogen.

Reaal Lijfwacht

Veelgestelde vragen

 • Wat kost Reaal Lijfwacht?

  Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal? Dan betaal je geen extra kosten voor de standaard diensten van Reaal Lijfwacht. Alleen bij maatwerk vragen wij een bijdrage in de kosten. Omdat we het belangrijk vinden dat je ook zelf investeert in je gezondheid. Wil je meer weten? Het team van Reaal Lijfwacht is bereikbaar via lijfwacht@reaal.nl en telefoonnummer 020 – 543 66 20 (op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur).

 • Hoe betalen wij Reaal Lijfwacht?

  De kosten die we bij Reaal Lijfwacht maken, verdienen we terug door te voorkomen dat klanten arbeidsongeschikt worden. Zodat jij kan blijven doen wat je graag doet: ondernemen. Reaal Lijfwacht zorgt dus voor een win-win situatie!

 • Waarom bieden wij Reaal Lijfwacht?

  Niemand wil arbeidsongeschikt worden. Daarom helpen we je graag om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk te blijven. Goed voor ons, beter voor jou.

 • Heeft deelname aan Reaal Lijfwacht consequenties voor je huidige verzekering?

  Nee. De partners van Reaal Lijfwacht werken volledig onafhankelijk van Reaal. Reaal krijgt dus geen inzicht in de resultaten van een onderzoek of een eventueel (coachings)traject en weet ook niet welke klanten hebben deelgenomen. Reaal kan (en wil) je huidige verzekering daarom niet aanpassen naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek of traject.

 • Wie staan er voor je klaar?

  Reaal Lijfwacht heeft een team specialisten die alles weten over vitaliteit. Het team bestaat uit:

  • Een arbeidsdeskundige
  • Een medisch adviseur
  • Een vitaliteitsadviseur
  • Een preventiemedewerker

  Lees wat deze mensen voor je kunnen betekenen

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over Reaal Lijfwacht?
Het team van Reaal Lijfwacht is bereikbaar via het online formulier.

Na ontvangst van je gegevens nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Jaarlijks inventarisatiegesprek

Tijdens het inventarisatiegesprek stellen we je een aantal vragen om
erachter te komen hoe je ervoor staat en of Reaal Lijfwacht iets voor je
kan betekenen. We gebruiken hiervoor de capability benadering om in
kaart te brengen wat je belangrijk vindt in het werk en hoe je dit realiseert.