Preventie met Reaal Lijfwacht

Met onze preventieservice Lijfwacht helpen we je om arbeids­ongeschiktheid te voorkomen. Bijvoorbeeld met coaching over aanpassingen in je levensstijl, werk, relatie of gezin. Zonder extra kosten bij je AOV van Reaal.

Zo helpen we je met preventie

De 3 pijlers van Lijfwacht

Ons motto is 'Leef je leven'. Voor jou als ondernemer is een goede balans tussen werk en privé daarbij belangrijk. Met de 3 pijlers van Lijfwacht helpen we je om lekker en succesvol te ondernemen en veerkrachtig in het leven te staan.

Mijn levensstijl

Coaching, onderzoeken en workshops om je levensstijl te verbeteren.

Mijn werk

Workshops, coaching en antwoorden die je helpen om te genieten van je werk.

Mijn omgeving

Coaching voor jou, je inwonende kinderen en je partner. Individueel of samen.

Over ons

Preventieprogramma Lijfwacht

Wie zijn wij?

Het preventieprogramma Lijfwacht is een onderdeel van je Reaal AOV. De medewerkers van Lijfwacht ondersteunen je online of telefonisch bij zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Reaal krijgt geen inzicht in de resultaten van een onderzoek of een eventueel (coachings)traject. De uitkomsten zijn vertrouwelijk.

De voordelen van preventie met Lijfwacht:

 • Arbeids­ongeschiktheid voorkomen
 • Ondersteuning voor jou, je inwonende kinderen en je partner
 • Ondersteuning voor je onderneming
 • Begeleiding door professionals en gespecialiseerde bureaus

Wil je dat wij je ieder jaar bellen voor een inventarisatiegesprek? Geef dit dan aan. Dit kan online via het formulier of per telefoon 020 – 543 66 20. Tijdens het jaarlijkse gesprek vragen we of Lijfwacht iets voor je kan betekenen.

Geholpen met coaching77% van onze klanten met een hulpvraag geeft aan dat preventieve coaching via Lijfwacht arbeids­ongeschiktheid hielp voorkomen.

 • Geen extra kosten

  Geen extra kosten

  Heb je een individuele arbeids­ongeschiktheids­verzekering bij ons? Dan betaal je geen extra kosten voor het preventieprogramma Lijfwacht. Je premie wordt ook niet verhoogd als je deze service gebruikt. Het voorkomen van arbeids­ongeschiktheid is maatwerk. In specifieke gevallen vragen wij een bijdrage in de kosten. Bijvoorbeeld bij langere preventietrajecten. Dit overleggen wij altijd met jou.

 • Waarom bieden wij je preventie met Lijfwacht?

  Waarom bieden wij je preventie met Lijfwacht?

  Niemand wil arbeids­ongeschikt worden. Daarom bieden wij je meer dan financiële zekerheid. We helpen je namelijk om lekker aan het werk te blijven. We spreken dan ook liever over een arbeidsGeschiktheids­verzekering. Goed voor ons, beter voor jou!

  Word je onverwacht toch arbeids­ongeschikt, dan biedt de verzekering die je bij ons hebt gesloten een prima dekking tegen de gevolgen daarvan. Heb je nog geen arbeids­ongeschiktheids­verzekering van Reaal? Sluit hem dan nu af.

 • Wie staan er voor je klaar?

  Wie staan er voor je klaar?

  Lijfwacht is een team van specialisten dat alles weet over het voorkomen van arbeids­ongeschiktheid. Het team bestaat uit:

  • een arbeidsdeskundige
  • een medisch adviseur
  • een vitaliteitsadviseur
 • Hoe betalen wij Lijfwacht?

  Hoe betalen wij Lijfwacht?

  Lijfwacht is een belangrijk onderdeel van de verzekering. De kosten die wij maken voor Lijfwacht verdienen wij terug, doordat wij hiermee kunnen voorkomen dat klanten arbeids­ongeschikt worden. Bovendien kunnen klanten blijven doen wat zij graag doen: ondernemen. Lijfwacht zorgt dus voor een win-win situatie!

Met wie werken wij samen?

Lijfwacht werkt samen met verschillende gespecialiseerde bureaus. Kijk welke kennis zij in huis hebben om ervoor te zorgen dat je arbeidsGeschikt blijft. Alle bureaus werken volledig onafhankelijk van Reaal en je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Coaching

Verhoog je persoonlijke effectiviteit, mentale veerkracht en werkplezier. Resilians helpt je hierbij, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Arbodienst

Arbodienst Beter is gespecialiseerd in gezondheid en verzuim. Met artsen en leefstijlcoaches die zijn getraind in het begeleiden bij verandering van leefstijl.

Bedrijfsoefentherapie

BosBedrijfsOefentherapie verzorgt ergonomische trainingen voor tandartsen, dierenartsen en medisch specialisten. Lees het interview met Jacqueline Bos (pdf).

Ondernemersadvies

Ondernemers helpen ondernemers. De oud-ondernemers van het Ondernemers- klankbord geven je onafhankelijk advies bij al je ondernemersvragen.

Lekker lezen

Lijfwacht Magazine

Deze keer in Lijfwacht Magazine

 • Trendwatcher Sander Duivestein vertelt waarom we niet hoeven te vrezen ons werk te verliezen aan nieuwe technologieën.
 • Oud-directeur Peter Weber geeft tips om bij te blijven in een tijd van snelle veranderingen.
 • Radioloog Pieter Hooijboer over samenwerken na een fusie en het gebruik van digitalisering.

Lijfwacht magazines:

Preventie met Lijfwacht van Reaal

 • Vertrouwelijke gesprekken en ondersteuning
 • Voor jou, je onderneming en je gezin
 • Kosteloos: je betaalt geen extra kosten
Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 00

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.