Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering:

 • Een uitvaartverzekering heeft geen einddatum maar stopt na overlijden van de verzekerde en betaalt dan altijd een bedrag uit.
 • Een overlijdensrisicoverzekering heeft wel een einddatum en betaalt alleen een bedrag uit als de verzekerde voor die datum overlijdt.

Uitvaartverzekering
Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden jouw begrafenis of crematie kunnen betalen. Heb je een natura uitvaartverzekering? Je verzekert je met deze verzekering voor de producten en diensten voor je begrafenis of crematie. Wij keren bij deze verzekering geen geldbedrag uit.

Overlijdensrisicoverzekering
Met de overlijdensrisicoverzekering regel je een bedrag voor je nabestaanden. Overlijd je voor de einddatum van de verzekering? Dan keert deze levensverzekering je nabestaanden éénmalig een afgesproken vast bedrag uit dat zij overal aan mogen besteden.
De overlijdensrisicoverzekering kan ook verpand zijn aan de geldverstrekker van je hypotheek. Dan wordt het uitgekeerde bedrag altijd gebruikt voor de aflossing van de hypotheek.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback

Actuele vragen

 • Wat betekent de verkoop van VIVAT voor mij als klant?
  Voor onze huidige klanten en relaties verandert er door de voorlopige koopovereenkomst niets. Klanten behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.
 • Hoe vraag ik inloggegevens aan voor MijnReaal?

  Via onze website vraag je eenvoudig een account aan voor MijnReaal. Het aanvragen van je account gaat via iDIN.

  Wat heb ik aan MijnReaal?

  In jouw persoonlijke account MijnReaal heb je al je verzekeringsgegevens op een rij. Bekijk de mogelijkheden in MijnReaal op onze website.

 • Waar vind ik mijn polisnummer?

  Je vindt je polisnummer:

  • Op je polisblad
  • In de brieven die je van ons ontvangt
  • Op een (digitaal) bankafschrift, als je de premie betaalt via automatische incasso

  Ook in MijnReaal vind je een overzicht van je verzekeringen. Vind je je polisnummer niet? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.