Wat is een spaarhypotheekverzekering?

Een spaarhypotheekverzekering is een verzekering waarbij de rente op je spaarpremie gelijk is aan de rente die je betaalt voor je spaarhypotheek.

Bij het afsluiten van de verzekering stellen we vast welk bedrag je op de einddatum nodig hebt. De premie stemmen we af op dit bedrag en de hypotheekrente van je spaarhypotheek. Als de rente van je spaarhypotheek stijgt, stijgt de te betalen hypotheekrente en daalt de premie van je spaarhypotheekverzekering. Andersom geldt dit ook. Op de einddatum van de verzekering los je met de opgebouwde waarde (een deel van) je spaarhypotheek af.

Lees hier meer over in de productwijzer Spaarhypotheekverzekering.

Goed om te weten

Door een aanpassing van de belastingregels, kun je geen nieuwe spaarhypotheek meer afsluiten. Je bestaande spaarhypotheekverzekering bij Reaal blijft wel gewoon lopen.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback

Actuele vragen

 • Wat betekent de verkoop van VIVAT voor mij als klant?
  Voor onze huidige klanten en relaties verandert er door de voorlopige koopovereenkomst niets. Klanten behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.
 • Hoe vraag ik inloggegevens aan voor MijnReaal?

  Via onze website vraag je eenvoudig een account aan voor MijnReaal. Het aanvragen van je account gaat via iDIN.

  Wat heb ik aan MijnReaal?

  In jouw persoonlijke account MijnReaal heb je al je verzekeringsgegevens op een rij. Bekijk de mogelijkheden in MijnReaal op onze website.

 • Waar vind ik mijn polisnummer?

  Je vindt je polisnummer:

  • Op je polisblad
  • In de brieven die je van ons ontvangt
  • Op een (digitaal) bankafschrift, als je de premie betaalt via automatische incasso

  Ook in MijnReaal vind je een overzicht van je verzekeringen. Vind je je polisnummer niet? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.