Wat is de opzegtermijn van mijn verzekering?

Je verzekering loopt minimaal 1 jaar. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. Dan geldt een opzegtermijn van 1 maand. Je krijgt teveel betaalde premie terug.

Goed om te weten

Je kunt je verzekering in het eerste jaar opzeggen:

  • Bij verkoop van een woning of voertuig. Je kunt je woonhuisverzekering opzeggen op de datum van de verkoop. Je verzekering voor je voertuig zetten wij stop een dag na datum vrijwaring. We hebben dan wel een kopie van de verkoopakte van je woning of kopie vrijwaringsbewijs van je voertuig nodig. Deze kun je uploaden via het formulier Schadeverzekering opzeggen.
  • Wanneer je gaat samenwonen en je partner (of huisgenoot) heeft al een lopende verzekering. We hebben hiervan een kopie polisblad nodig en een schriftelijke opzegging. In de opzegging moet wel staan dat je de verzekering wil stopzetten omdat je samenwoont.
  • Bij het overlijden van de verzekeringnemer. Je kunt de verzekering meestal op de datum van overlijden opzeggen. De nabestaanden moeten het overlijden wel aan ons doorgeven. Voor een voertuig die nog gebruikt wordt door de nabestaanden, geldt een verplichtte motorrijtuigverzekering. De verzekering kun je in dit geval niet op de datum van overlijden opzeggen.
  • Binnen de bedenktijd. Je hebt, na het afsluiten van je verzekering, een bedenktijd van 14 dagen. Je bedenktijd gaat in op het moment dat je een polisbad van ons ontvangt.

Je financieel adviseur kan je helpen met het opzeggen van je verzekering. Of je kunt je schadeverzekering opzeggen via onze site.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback