Wat houdt mijn premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid in en wat betaal ik ervoor?

Heb je een aanvullende dekking voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en raak je volledig arbeidsongeschikt? Dan betaal je geen premie meer voor je verzekering. Raak je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan is het afhankelijk van wat er in je polisvoorwaarden staat, hoeveel premie je blijft betalen. Wil je weten hoeveel premie je betaalt voor deze dekking? Dat kun je zien op je polisblad.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback

Actuele vragen

 • Wat betekent de verkoop van VIVAT voor mij als klant?
  Voor onze huidige klanten en relaties verandert er door de voorlopige koopovereenkomst niets. Klanten behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.
 • Hoe zeg ik mijn verzekering op?

  Neem voor advies over het opzeggen van je verzekering contact op met je financieel adviseur. Hij vertelt je meer over de gevolgen die het heeft als je je verzekering beëindigt.

  Je hebt een schadeverzekering
  Je zegt je schadeverzekering eenvoudig op via het formulier Schadeverzekering opzeggen. Gaat het om een autoverzekering en beëindig je deze vanwege verkoop van je auto? Upload dan ook het vrijwaringsbewijs via hetzelfde formulier.

  Je hebt een overlijdensrisicoverzekering
  Je zegt je overlijdensrisicoverzekering eenvoudig op via het formulier Overlijdensrisicoverzekering opzeggen. Is de overlijdensrisicoverzekering verpand? Dan hebben wij ook een akkoord van de geldverstrekker nodig.

  Je hebt een kapitaalverzekering
  Je wilt de waarde van je kapitaalverzekering voor de einddatum laten uitkeren. Dit noemen we afkopen. Meer informatie over de gevolgen van afkoop en het aanvragen van de afkoopofferte vind je op de pagina Je verzekering afkopen.

  Je hebt een lijfrenteverzekering
  Lees hier meer over het opzeggen van je lijfrenteverzekering: Hoe laat ik mijn lijfrente­verzekering in 1 keer uitkeren?

 • Hoe vraag ik inloggegevens aan voor MijnReaal?

  Via onze website vraag je eenvoudig een account aan voor MijnReaal. Het aanvragen van je account gaat via iDIN.

  Wat heb ik aan MijnReaal?

  In jouw persoonlijke account MijnReaal heb je al je verzekeringsgegevens op een rij. Bekijk de mogelijkheden in MijnReaal op onze website.