Kan ik mijn lijfrenteverzekering na de verhoging van de AOW leeftijd nog steeds laten uitkeren als ik 65 word?

Met een tijdelijke oudedagslijfrente laat je je lijfrenteverzekering ook na de verhoging van de AOW leeftijd nog steeds (gedeeltelijk) uitkeren als je 65 wordt. Het bedrag dat je kunt gebruiken voor een tijdelijke oudedagslijfrente die ingaat in het jaar dat je 65 wordt, verschilt:

  • Heb je na 31 december 2013 geen geld meer ingelegd voor je lijfrente? Dan mag je voor de gehele waarde een tijdelijke oudedagslijfrente aankopen. Is er winst opgebouwd op je lijfrente? Dan tel je dit bedrag op bij de waarde waarvoor je een tijdelijke oudedagslijfrente aankoopt.
  • Heb je na 31 december 2013 nog wel geld ingelegd? Dan mag je uitsluitend de waarde die je hebt opgebouwd tot en met 31 december 2013 gebruiken voor de tijdelijke oudedagslijfrente die ingaat als je 65 wordt.

Goed om te weten

  • Heb je ná 31 december 2013 nog geld ingelegd? Dan geldt voor de waarde die je hebt opgebouwd ná 31 december 2013 dat de tijdelijke oudedagslijfrente op zijn vroegst in mag gaan in het kalenderjaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt.
  • De laatst mogelijke ingangsdatum van de tijdelijke oudedagslijfrente is de AOW-leeftijd plus 5 jaar. Het maakt hierbij niet uit of de lijfrente is opgebouwd vóór 31 december 2013 of daarna.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback