Kan ik mijn beleggingsverzekering omzetten naar een Vermogensverzekering?

Je kunt je huidige beleggingsverzekering omzetten naar onze Vermogensverzekering. De oude beleggingsverzekering stopt en de waarde gaat over naar de nieuwe Vermogensverzekering. Je financieel adviseur kan je adviseren of dit in jouw persoonlijke situatie een goede keuze is. Neem contact met ons op als je deze wijziging wilt doen. Of lees meer op onze pagina over de mogelijkheden met je beleggingsverzekering.

Goed om te weten

  • Is je verzekering gekoppeld aan een geldlening of hypotheek? Neem dan eerst contact op met de geldverstrekker. Je hebt dan namelijk toestemming nodig voor de omzetting.
  • Bij het omzetting van je oude beleggingsverzekering naar een Vermogensverzekering vragen wij om een gezondheidsverklaring in te vullen.
  • Moet de nieuwe Vermogensverzekering ook worden verpand? Geef dit dan bij ons aan.
  • Bij omzetting van je oude beleggingsverzekering naar een Vermogensverzekering, blijft het fiscale kader hetzelfde. Is je oude beleggingsverzekering bijvoorbeeld een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), dan is je nieuwe Vermogensverzekering dat ook.
  • Woon je in het buitenland? Dan kun je je beleggingsverzekering niet omzetten naar een Vermogensverzekering. Je sluit namelijk een nieuwe verzekering. Wij kunnen geen verzekeringen afsluiten voor klanten die buiten Nederland wonen.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback