Ik ga een andere auto kopen. Wat regel ik voor mijn autoverzekering?

Ga je een andere auto kopen en vervangt deze een auto die bij ons verzekerd is? Vraag dan een wijziging van je autoverzekering aan. Neem hiervoor contact met ons op.

Heb je advies nodig over welke autoverzekering het beste bij jou en je nieuwe auto past? Neem dan contact op met je financieel adviseur.

Goed om te weten

  • Wij zijn op zaterdag niet bereikbaar. Dat betekent dat je je auto op zaterdag niet zelf bij ons kunt verzekeren. Volgens de wet ben je verplicht om je auto te verzekeren vanaf de dag dat deze op je naam wordt gezet. Haal je je nieuwe auto op zaterdag op? Dan is het belangrijk dat je vooraf contact met ons opneemt.
  • Op de dag dat je het kenteken van je nieuwe auto op je naam zet, zijn zowel je oude als je nieuwe auto verzekerd. De volgende dag is je oude auto afgemeld bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer) en niet meer verzekerd.
  • Wil je je oude auto nog even houden, bijvoorbeeld om deze te verkopen? Neem hiervoor contact met ons op. Je auto moet verzekerd zijn. Ook als je er niet in rijdt en de auto op je eigen terrein staat.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback