Hoe wijzig ik de verzekeringnemer?

Heb je een levensverzekering? Dan kun je tijdens de looptijd van de verzekering een aanvraag doen voor het toevoegen of wijzigen van een verzekeringnemer. Dit doe je eenvoudig via het webformulier Verzekeringnemer wijzigen. Accepteren wij de nieuwe verzekeringnemer? Dan sturen we nieuwe polisbladen met daarop de nieuwe verzekeringnemer(s). Lukt het niet via de website? Neem dan contact met ons op. Wijzigen van de verzekeringnemer kan gevolgen hebben voor de belasting. Neem hiervoor contact op met je financieel adviseur.

Heb je een schadeverzekering? Dan kun je de verzekeringnemer alleen aanpassen als de verzekeringnemer is overleden. De nieuwe verzekeringnemer kan dan alleen de partner zijn van de overleden verzekeringnemer. Neem voor advies over de wijziging contact op met je financieel adviseur. Wil je de wijziging direct doorgeven? Neem contact met ons op.

Goed om te weten

  • Heb je een levensverzekering en is er sprake van een scheiding? Dan moeten beide ex-partners een getekend verzoek indienen voor de wijziging.
  • Is je levensverzekering gekoppeld aan een hypotheek of lening? Dan moet de geldverstrekker akkoord gaan met de wijziging. Neem daarvoor contact op met je geldverstrekker.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback