Hoe wijzig ik de verzekeringnemer?

Heb je een levensverzekering? Dan kun je tijdens de looptijd van de verzekering een aanvraag doen voor het toevoegen of wijzigen van een verzekeringnemer. Dit doe je eenvoudig via het webformulier Verzekeringnemer wijzigen. Accepteren wij de nieuwe verzekeringnemer? Dan sturen we nieuwe polisbladen met daarop de nieuwe verzekeringnemer(s). Lukt het niet via de website? Neem dan contact met ons op. Wijzigen van de verzekeringnemer kan gevolgen hebben voor de belasting. Neem hiervoor contact op met je financieel adviseur.

Heb je een schadeverzekering? Dan kun je de verzekeringnemer alleen aanpassen als de verzekeringnemer is overleden. De nieuwe verzekeringnemer kan dan alleen de partner zijn van de overleden verzekeringnemer. Neem voor advies over de wijziging contact op met je financieel adviseur. Wil je de wijziging direct doorgeven? Neem contact met ons op.

Goed om te weten

 • Heb je een levensverzekering en is er sprake van een scheiding? Dan moeten beide ex-partners een getekende verzoek indienen voor de wijziging.
 • Is je levensverzekering gekoppeld aan een hypotheek of lening? Dan moet de geldverstrekker akkoord gaan met de wijziging. Neem daarvoor contact op met je geldverstrekker.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback

Actuele vragen

 • Wat betekent de verkoop van VIVAT voor mij als klant?
  Voor onze huidige klanten en relaties verandert er door de voorlopige koopovereenkomst niets. Klanten behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.
 • Hoe vraag ik inloggegevens aan voor MijnReaal?

  Via onze website vraag je eenvoudig een account aan voor MijnReaal. Het aanvragen van je account gaat via iDIN.

 • Waarom kan ik niet inloggen op MijnReaal?

  Wat vervelend dat je niet kunt inloggen op MijnReaal. Hieronder lees je enkele inlogtips:

  • Je krijgt helaas geen toegang tot MijnReaal via zoekprogramma’s zoals Google. Ga direct naar MijnReaal.
  • Typ het wachtwoord zelf in. Met kopiëren en plakken, kopieer je vaak een spatie mee. 
  • Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Je kunt je e-mailadres maar voor 1 account gebruiken. Heeft je partner ook verzekeringen bij Reaal? Heeft hij of zij al een account aangemaakt met hetzelfde e-mailadres? Dan kun je met een ander e-mailadres wel een account aanmaken op MijnReaal.
  • Heb je al een account op MijnReaal? Dan kun je helaas geen 2e account aanmaken voor dezelfde verzekeringen.

  Kun je nog steeds niet inloggen? Neem gerust contact op met ons. We helpen je graag verder.