Hoe kan ik stoppen met premie betalen voor mijn levensverzekering?

Je kunt stoppen met premie betalen voor je levensverzekering. Dit noemen wij je verzekering premievrij maken. Je vraagt veilig  en eenvoudig een offerte bij ons aan via het formulier Premievrij maken. Voor invullen en versturen van het formulier log je in op MijnReaal.

In de offerte lees je wat de (verwachte) uitkering op einddatum is als je stopt met premie betalen. Het premievrij maken van je levensverzekering heeft mogelijk gevolgen voor de belasting. Neem voor advies contact op met je financieel adviseur.

Goed om te weten

  • Is je verzekering gekoppeld aan een geldlening of hypotheek? Neem dan eerst contact op met je geldverstrekker. Je hebt namelijk toestemming nodig voor het premievrij maken van je verzekering.
  • Is je overlijdensrisicoverzekering ingegaan in 2006 of later? Of heb je een eenjarige overlijdensrisicoverzekering? Dan krijg je op de einddatum geen uitkering als je stopt met premie betalen. Je kunt de verzekering wel opzeggen. 
  • Is je overlijdensrisicoverzekering ingegaan vóór 2006? Dan zit er misschien wel een premievrije waarde in je verzekering. Vraag hiervoor een offerte bij ons aan.
  • Zit er een garantie in je beleggingsverzekering? Dan zal je garantie na het premievrij maken minder zijn of vervallen.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback