Hoe kan ik extra aflossen op mijn hypotheek?

Extra aflossen is eenvoudig. Je kunt het helemaal zelf. Toch raden we je aan om advies te vragen aan je financieel adviseur. Een extra aflossing heeft namelijk altijd financiële gevolgen.

Extra aflossen werkt zo:

  • Controleer eerst of je een vergoeding betaalt voor het aflossen en check ook hoe hoog deze eventueel te betalen vergoeding is. Je kunt dit nalezen in de algemene voorwaarden van je hypotheek of navragen bij je financieel adviseur. Je kunt ook een informatiebrief opvragen over extra aflossen met een indicatie van de vergoeding die je eventueel moet betalen.
  • Maak het gewenste bedrag over op het rekeningnummer waarop je maandelijks de hypotheeklasten betaalt. Kijk voor de gegevens bij de afboeking die wij de maand ervoor hebben gedaan. Je kunt hetzelfde rekeningnummer, dezelfde naam van de rekeninghouder en dezelfde gegevens van je hypotheek vermelden bij de extra aflossing.
  • Je vermeldt 'aflossing leningdeelnummer' met daarachter het betreffende nummer. Dit is erg belangrijk. Zo weet je zeker dat je aflost op het juiste leningdeel.
  • Wil je de hele hypotheek aflossen? Vraag dan minimaal een maand vóór het aflossen een definitieve aflosnota op.

Informatie over extra aflossen vind je ook op MijnHypotheekOnline.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback