Heb ik een gezondheidsverklaring/ medische beoordeling nodig bij het afsluiten van een levensverzekering?

Voordat je bij ons een overlijdensrisicoverzekering (ORV) of arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluit of wijzigt, hebben wij informatie nodig over je gezondheid. Vaak is een vragenlijst voldoende. Of er een onderzoek of keuring nodig is, hangt onder andere af van de hoogte van het bedrag dat je wilt verzekeren. Op onze website vindt je bij Gezondheidsverklaringen een overzicht van de verzekerde bedragen en welke gezondheidsverklaringen nodig zijn bij jouw aanvraag.

Goed om te weten

 • Wij betalen de kosten voor een aanvullend medisch onderzoek of internistenkeuring.
 • De link naar de eGV is 6 weken geldig.
 • Je kunt de eGV niet invullen via een tablet of smartphone.
 • De eGV kan alleen naar het e-mailadres van de verzekerde verstuurd worden, niet naar het e-mailadres van de financieel adviseur.
 • Als er 2 verzekerden zijn, kan de eGV ook naar 1 e-mailadres verstuurd worden.
 • Je ontvangt de Elektronische Gezondheidsverklaring (eGV) per e-mail, binnen 1 uur na het indienen van je aanvraag. Niet ontvangen? Controleer of de e-mail niet in je spam is beland.

Gezondheidswaarborgen

Het inzicht in jouw gezondheid noemen wij gezondheidswaarborgen. We kunnen op verschillende manieren inzicht krijgen in jouw gezondheid. We gebruiken hiervoor een verkorte of uitgebreide gezondheidsverklaring. In sommige gevallen is een aanvullend medisch onderzoek of een internistenkeuring nodig.

Verkorte en uitgebreide gezondheidsverklaring 

Deze verklaring bestaat uit vragen over je gezondheid. Je moet de gezondheidsverklaring volledig en naar waarheid invullen en ondertekenen.  De gezondheidsverklaring ontvang je elektronisch als je een aanvraag doet voor een overlijdensrisicoverzekering (met of zonder premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid).

Aanvullend medisch onderzoek (AMO)

Dit onderzoek bestaat uit een lichamelijk onderzoek, een hartfilmpje, een uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek. Het onderzoek kan gedaan worden door een keuringsinstantie of een arts (niet je eigen arts). 

Internistenkeuring

Deze keuring bestaat uit een vragenlijst, een lichamelijk onderzoek, een hartfilmpje, een uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek. De keuring kan gedaan worden door een keuringsinstantie of een arts (niet je eigen arts).

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback

Actuele vragen

 • Hoe vraag ik inloggegevens aan voor MijnReaal?

  Via onze website vraag je eenvoudig een account aan voor MijnReaal. Het aanvragen van je account gaat via iDIN.

 • Waarom kan ik niet inloggen op MijnReaal?

  Wat vervelend dat je niet kunt inloggen op MijnReaal. Hieronder lees je enkele inlogtips:

  • Je krijgt helaas geen toegang tot MijnReaal via zoekprogramma’s zoals Google. Ga direct naar MijnReaal.
  • Typ het wachtwoord zelf in. Met kopiëren en plakken, kopieer je vaak een spatie mee. 
  • Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Je kunt je e-mailadres maar voor 1 account gebruiken. Heeft je partner ook verzekeringen bij Reaal? Heeft hij of zij al een account aangemaakt met hetzelfde e-mailadres? Dan kun je met een ander e-mailadres wel een account aanmaken op MijnReaal.
  • Heb je al een account op MijnReaal? Dan kun je helaas geen 2e account aanmaken voor dezelfde verzekeringen.

  Kun je nog steeds niet inloggen? Neem gerust contact op met ons. We helpen je graag verder.

 • Hoe vraag ik een kopie van mijn polisblad op?

  Je vraagt bij ons eenvoudig online een kopie van je polisblad op. Je ontvangt deze dan per e-mail of per post. Dat geef je zelf aan bij je verzoek. Wist je dat je de gegevens van je verzekering ook direct kunt inzien via MijnReaal?