Alles over je hypotheek

Je hebt een bestaande hypotheek bij Reaal. Ben je benieuwd of deze nog wel bij je persoonlijke situatie past? Of wil je meer weten over aflossen, restschuld of je rentevastperiode? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Je hebt een spaarhypotheek. Maar wat houdt dat ook alweer in? Wat kan wel, wat niet? Doe de quiz! Binnen 5 minuten weet je hoe het met jouw kennis.

De hypotheek die je hebt afgesloten loopt op een gegeven moment af. Op dat moment moet je de hypotheek in 1 keer aflossen. Kijk wat de mogelijkheden zijn.

Loopt je rentevastperiode binnenkort af? Dan is dit een goed moment om te kijken of je hypotheek nog past bij je persoonlijke situatie.

Wil je je hypotheek aanpassen. Misschien een nieuwe aflossingsvorm of een andere rentevastperiode? Bekijk wat je mogelijkheden zijn.

Wil je extra aflossen op je hypotheek? Dat kan. Maar waar moet je rekening mee houden? En wat zijn de regels bij het aflossen op je hypotheek?

Echtscheiding of het einde van een relatie, is een ingrijpende gebeurtenis. Wil één van jullie in het huis blijven wonen of wil je de woning verkopen?

Het kan jou ook overkomen: je komt in een situatie terecht waardoor geldproblemen ontstaan.

Tips

Handig om te weten

 • Saldo-opgave

  Je ontvangt in februari de jaarlijkse saldo-opgave van je hypotheek over het afgelopen jaar. Op de saldo-opgave, of jaaropgave, staan de belangrijkste gegevens over je hypotheek. Deze gegevens heb je nodig voor je belastingaangifte.

 • Woordenboek

  Kenmerkend voor hypotheken zijn de vele begrippen en het jargon. Maar wat betekent verpanden ook alweer? En wat houdt het Jaarlijkse Kosten­percentage (JKP) in? In het Woordenboek Hypotheken hebben wij de belangrijkste begrippen rondom je hypotheek op een rij gezet.

 • Eigen woning en de belasting

  Heb je een eigen woning? Wil je een nieuwe woning kopen? Of je hypotheek oversluiten? Dat heeft gevolgen voor de belasting die je betaalt. We vertellen je welke fiscale kenmerken horen bij verschillende hypotheekvormen en het bezit van een eigen woning. Ook lees je welke kosten je van je belastbaar inkomen kunt aftrekken en hoe een verbouw- of nieuwbouwdepot werkt.

 • Veelgestelde vragen

  Wil je weten hoe je geld opneemt uit het bouwdepot? Of hoe je tussentijds kunt aflossen.

Help me nu

Help me nu