Het coronavirus en je hypotheek

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het coronavirus met betrekking tot je hypotheek. Daarom hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

 • Vanwege het coronavirus wil ik liever niet meer langs een adviseur om het rente- of bindend aanbod van mijn aangevraagde hypotheek te ondertekenen

  Wij begrijpen je bezorgdheid en zijn daarom in deze tijd flexibel. Tot nader order is het daarom niet nodig om het renteaanbod getekend retour te sturen. Er mag door de adviseur op het renteaanbod worden aangegeven dat dit door de klant is geaccepteerd. Voor het bindend aanbod accepteert Reaal de digitale handtekening.

 • Ik maak mij zorgen over mijn persoonlijke situatie en de betaalbaarheid van mijn hypotheek door de coronacrisis. Wat kan Reaal voor mij doen?

  We staan klaar om je te helpen. Neem contact met ons op, dit kan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 op telefoonnummer 033 - 254 62 02 of stuur een e-mail via reaal@betaalmijnhypotheek.nl. Samen kijken we naar de mogelijkheden om je verwachte betalingsproblemen op te lossen of zoveel mogelijk te beperken.

 • Gaat de rente stijgen vanwege de coronacrisis?

   De toekomst zal uit moeten wijzen welke impact de coronacrisis heeft op de rente in de hypothekenmarkt.  

 • Moet ik nu vanwege de coronacrisis iets aan mijn hypotheek wijzigen?

  Ben je tevreden over je hypotheek, dan hoef je niets te doen. Bij twijfels over het aanpassen van je hypotheek kun je altijd contact opnemen met je adviseur. Samen met je adviseur kun je kijken of het nu zinvol is om aanpassingen op je hypotheek te doen.

 • Er is sprake van dalende beurskoersen i.v.m. het coronavirus, wat zijn de gevolgen voor de aan mijn hypotheek verpande beleggingsverzekering?

  De koers op de expiratiedatum is bepalend voor de expiratiewaarde van een beleggingsverzekering. Bekijk de actuele koersen van Reaal. Loopt je beleggingsverzekering elders? Neem dan contact op met de betreffende aanbieder. Bij een beleggingsverzekering is het onzeker of het doelkapitaal aan het einde van de looptijd behaald wordt. Mogelijk blijft daardoor een restschuld over.

 • Ik heb een offerte voor het aanpassen van de aan mijn hypotheek verpande verzekering ontvangen. Dit in verband met de vraag of ik het doelkapitaal wel haal. Maar nu dalen mijn beleggingen en is er dus een kans dat ik mijn doelkapitaal nog steeds niet haal. Wat nu?

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor verpande Reaal verzekeringen. Neem contact op met ons of met je financieel adviseur om je mogelijkheden te bekijken. Loopt de verzekering elders? Neem dan contact op met de betreffende aanbieder. Bij twijfels over het aanpassen van je hypotheek kun je altijd contact opnemen met je adviseur. Samen met je adviseur kun je kijken of het nu zinvol is om aanpassingen op je hypotheek te doen.

 • Heeft het coronavirus gevolgen voor de uitkering van mijn aan de hypotheek verpande spaarverzekering?

  Nee, het coronavirus heeft geen gevolgen voor de uitkering van spaarverzekeringen. Deze verzekeringen kennen een gegarandeerde uitkering op de einddatum, dit kun je vinden op je polisblad.

 • Ik ben als gevolg van (een vermoeden van) een corona besmetting niet in staat om naar de notaris te gaan voor het passeren van de hypotheekakte?

  Het uitgangspunt is dat je naar de notaris moet voor het tekenen van de hypotheekakte. De notaris zal je identificeren en je moet in zijn/haar bijzijn je handtekening plaatsen op de hypotheekakte. Neem contact op met je notaris om te bespreken op welke wijze hij/zij je bij (een vermoeden van) een coronabesmetting van dienst kan zijn bij het passeren van een hypotheekakte.

 • Kan ik mijn hypotheekakte via een volmacht laten passeren bij de notaris als ik door een (vermoeden van een) coronabesmetting niet in staat ben om naar de notaris te gaan?

  Het is in uitzonderingssituaties mogelijk dat je niet zelf de hypotheekakte ondertekent. Wél moet de notaris controleren of je de inhoud van de hypotheekakte begrijpt en of je in staat bent je wil te verklaren. De omstandigheden van jouw persoonlijke situatie zullen de doorslag geven op welke wijze de notaris hier invulling aan geeft. Neem contact op met je notaris om te bespreken op welke wijze hij/zij je bij (een vermoeden van) corona van dienst kan zijn bij het passeren van een hypotheekakte zonder dat je daar zelf voor tekent.

 • Blijven de notarissen open?

  Algemene informatie vind je op de website van knb.