Betalingsachterstand op je hypotheek

Wat nu?

Het kan bijna iedereen overkomen: je komt in een situatie terecht waardoor geldproblemen ontstaan. Bijvoorbeeld door het verliezen van een baan, echtscheiding, het overlijden van een gezinslid of door arbeidsongeschiktheid. Maar ook doordat je een nieuw huis gekocht hebt en het maar niet lukt om de vorige woning te verkopen.

Hypotheek en scheiding of relatiebeëindiging

Veel betalingsproblemen ontstaan als mensen hun relatie beëindigen. Kan de woning voor een van de 2 behouden worden? Of moet deze juist verkocht worden?

Heb je 2 woningen?

Heb je een nieuwe woning gekocht en is je huidige woning nog niet verkocht? Dan betaal je maandelijks voor beide hypotheken. Zeker als dit langer duurt dan verwacht, kunnen er betalingsproblemen ontstaan. In veel gevallen is tijdelijke verhuur van de te verkopen woning een uitkomst.

Je kunt je woning verhuren op basis van de zogenoemde Leegstandswet als je een hypotheek hebt bij:

  • REAAL Hypotheken
  • REAAL Verzekeringen
  • Verantwoord Wonen Hypotheek

Je kunt deze tijdelijke verhuur zelf aanvragen via:

Verwacht je betalingsproblemen?

Als je betalingsproblemen verwacht, kom dan direct in actie en vul het formulier inkomsten/uitgaven in. Het helpt je om inzicht te krijgen in je financiële situatie en snel een passende oplossing te vinden.

Let op:bewaar het formulier eerst in je eigen computerbestand met 'opslaan als' om het later te kunnen inzien.

Met dit inzicht kunt je contact opnemen met je financieel adviseur. Wellicht zijn er mogelijkheden om je hypotheek aan te passen waardoor je hypotheeklasten lager worden. Hierbij kan je denken aan het aanpassen van de hypotheekvorm of de beleggingsverzekering of spaarhypotheekverzekering waarmee je de hypotheek uiteindelijk wilt aflossen.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Help me nu

Help me nu