De situatie van Quint Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer

Quint heeft een voorliefde voor oude spullen. Hij luistert liever naar een platenspeler dan naar een stereo en heeft een telefoon met draaischijf. Zijn opa zei altijd dat een Volvo de ‘beste auto is die je maar kunt vinden’. Daarom kocht Quint een Volvo Amazon uit 1969. Zijn moderne auto gaat de deur uit zodra de klassieker helemaal rijklaar is: “Uiteindelijk wil ik met plezier rijden. Het is juist leuk dat je in zo’n oldtimer wat harder moet werken.”

Quint heeft een voorliefde voor oude spullen.

 • Daarom kocht Quint een Volvo Amazon uit 1969.

 • Wanneer Quint niet bezig is met zijn Volvo Amazon, staat hij voor de klas.”

 • “Neem goed de tijd om te bepalen hoe je je auto of oldtimer wilt verzekeren.”

 • Quint heeft een voorliefde voor oude spullen.

Tips Handig om te weten

 1. Auto tijdelijk schorsen

  “Mijn oldtimer is nog niet rijklaar. Het is zonde om onnodig kosten te maken. Daarom heb ik mijn oldtimer ‘geschorst’ bij de RDW. Daarmee stop je tijdelijk je motorrijtuigenbelasting en verplichte APK. Schorsen kan gewoon online. Na de schorsing kan je zelf bij je verzekeraar de autoverzekering tijdelijk stopzetten, zodat je geen premie hoeft te betalen. Vergeet trouwens niet de schorsing op te heffen als je met je oldtimer de weg opgaat.”

 2. Garage bij aankoopproces

  “Ik ben pas nadat ik mijn Volvo Amazon heb gekocht op zoek gegaan naar een geschikte garage. Het is verstandiger om al in het aankoopproces een garage te betrekken, zeker als het om een oldtimer gaat. Zij weten precies waar je op moet letten bij specifieke modellen. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop.”

De ervaring van een oldtimer kan je nergens mee vergelijken.
 1. Reparaties voor eigen rekening

  “Het is soms voordeliger om kleine schades voor eigen rekening te nemen. Je verze-keringspremie stijgt namelijk vaak als je schade declareert. Dat kun je gewoon checken bij je verzekeraar."

 2. Welke verzekering wil je?

  “Neem goed de tijd om te bepalen hoe je je auto of oldtimer wilt verzekeren. Per-soonlijk geef ik de voorkeur aan volledig casco. Dat is misschien wat duurder, maar ik voel me daar prettiger bij. Zoek in ieder geval uit wat de prijsverschillen zijn en maak een bewuste keuze.”

Quint

“Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer.”


OptiesWat zijn de mogelijkheden

 • Autoverzekering

  Onze autoverzekering is er voor je bij kleine en grote schades. Voor bij diefstal tot bij gewonden. Je kan kiezen uit WA, Beperkt en Volledig Casco.

  Lees meer

 • Oldtimerverzekering

  Onze oldtimerverzekering is voor alle voertuigen van 30 jaar en ouder. Dat kan een oude auto zijn, maar ook een bromfiets of motor op leeftijd.

  Lees meer


Situaties

Wat is jouw situatie?

Je staat vaak pas stil bij verzekeren op belangrijke momenten in je leven. Als je een kind krijgt bijvoorbeeld, of een huis koopt. Hier lees je wat anderen in jouw situatie deden.

Bekijk alle situaties


Help me nu

Help me nu