De situatie van MarjoleinIk bouw een oude school om tot moderne woning

Marjolein (31) en Gijs (34) kochten 2 jaar geleden met 9 andere bevriende stellen een oud schoolgebouw in Amsterdam Oud-West. Samen met hun zoon Pelle (3) gaan ze wonen in een tot grote woning omgebouwd klaslokaal. Voor Pelle is er genoeg ruimte om te spelen in de ruime, gemeenschappelijke tuin. De woningen worden helemaal zelfvoorzienend, zelfs een gasaansluiting is niet nodig. Daar is Marjolein best trots op: “We gaan straks in een hypermodern huis wonen met het karakter van een negentiende-eeuwse school!”

“Ik bouw een oude school om tot moderne woning.”

 • “De woningen worden helemaal zelfvoorzienend, zelfs een gasaansluiting is niet nodig.”

 • “Wij verdelen de taken zo dat iedereen doet waar hij goed in is.”

 • “Voor Pelle is er genoeg ruimte om te spelen in de ruime, gemeenschappelijke tuin.”

 • “Ik bouw een oude school om tot moderne woning.”

Tips Handig om te weten

 1. Investeer in kwaliteit

  “Bouwkundig is een renovatie van zo’n oud gebouw erg ingewikkeld. Daarom hebben we geïnvesteerd in ervaren en degelijke architecten. Oude rotten in het vak die weten wat ze doen. Zo weten we zeker dat we later niet voor onaangename verrassingen komen te staan.”

 2. Heb plezier

  “Een renovatie is een groot en moeilijk project. Er gaan altijd dingen anders dan je had verwacht. Dat kan soms frustrerend zijn. Houd daarom altijd in je hoofd dat je met iets moois bezig bent en zorg dat je ook ontspant met de mensen met wie je werkt. Wij gaan na vergaderingen bijvoorbeeld altijd naar de kroeg.”

“Wat is er nou mooier dan je eigen huis met vrienden en goede buren ontwikkelen?”
 1. Rechtsbijstandverzekering

  “Bij een verbouwing zijn veel verschillende partijen met verschillende belangen betrokken. Het is daarom goed om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, zodat je juridische hulp krijgt bij eventuele conflicten.”

 2. Verdeel de taken

  “Als je samen aan zo’n groot bouwproject begint, is het goed om na te denken hoe je het best kan bijdragen. Wij verdelen de taken zo dat iedereen doet waar hij goed in is. We hebben bijvoorbeeld een bouwcommissie, duurzaamheidscommissie en een ledencommissie. Zo kun je je eigen projectontwikkelaar zijn.”

Marjolein

“Ik bouw een oude school om tot moderne woning.”


Opties Wat zijn de mogelijkheden

 • Rechtsbijstandverzekering

  Het kan gebeuren dat je in een conflict met iemand raakt. Op zo’n moment is het fijn als iemand je juridisch bijstaat om het conflict op te lossen.

  Lees meer

 • Woonhuisverzekering

  Storm, brand en vandalisme kunnen heftige schade opleveren. Schade door een plotselinge, onverwachte gebeurtenis vangen wij graag op.

  Lees meer

 • Inboedelverzekering

  Alles in je huis is van waarde, vaak zowel materieel als emotioneel. Verzeker je bezittingen daarom goed tegen beschadiging en diefstal.

  Lees meer


Situaties

Wat is jouw situatie?

Je staat vaak pas stil bij verzekeren op belangrijke momenten in je leven. Als je een kind krijgt bijvoorbeeld, of een huis koopt. Hier lees je wat anderen in jouw situatie deden.

Bekijk alle situaties


Help me nu

Help me nu