Voor zakelijke professionals en (para)medici

Je kent de risico’s van je vak. Daarom werk je met beschermende kleding en ga je nooit skiën. Jou overkomt niet zo snel iets. Totdat je struikelt over je schoenveters. Arbeidsongeschiktheid kan de beste overkomen.

Zelf je premie berekenen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voor professionals en medici zoals:

 • Tandartsen
 • Medisch specialisten
 • Interim adviseurs
 • Accountants
 • En alle andere professionals

Voor zzp'ers en zelfstandig ondernemers hebben wij de Ondernemers AOV.

Lees meer

Eenvoudig aanvragen

Bij aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering maken wij gebruik van Tele-Acceptatie. Wij nemen je aanvraag telefonisch met je door. Je krijgt direct duidelijkheid over je aanvraag en premie.

Premie: tot 40% instapkorting

De eerste 3 jaar van de verzekering krijg je korting op de premie. De korting is 40% in het 1e jaar, 20% in het 2e jaar en 10% in het 3e jaar.

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Reaal Lijfwacht helpt je om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Lijfwacht is gratis en persoonlijk. Hieronder lees je meer over Lijfwacht.

Premie berekenen

InformatieHandig om te weten

Welke UNIM AOV past bij jou?

Het UNIM-assortiment bestaat uit 3 producten:

UNIM AOV

De UNIM AOV is speciaal bedoeld voor (para)medici, adviseurs en directeuren-bestuurders met minimaal een HBO-opleiding. Bij de UNIM AOV heb je de keuze uit 2 varianten:

 • Beroepsarbeidsongeschiktheid UNIM AOV
  Hierbij gaan we na in hoeverre je de werkzaamheden nog kunt verrichten die passen bij je beroep. Er wordt daarbij ook gekeken naar aanpassingen in werkzaamheden en werkomstandigheden of taakverschuivingen binnen het eigen beroep of bedrijf.
 • Passar UNIM AOV
  De eerste 5 jaar beoordelen we de mate van arbeidsongeschiktheid op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid, daarna op basis van passende arbeid. Ben je 50 jaar of ouder. Dan beoordelen we de mate van arbeidsongeschiktheid op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid tot de eindleeftijd.

Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een goede dekking en een scherpe premie? Dan is de UNIM AOV iets voor jou.

UNIM Plus AOV

De UNIM Plus AOV is speciaal bedoeld voor (para)medici, adviseurs en directeuren-bestuurders met minimaal een HBO-opleiding. Deze variant biedt een uitgebreidere dekking dan de UNIM AOV. Je arbeidsongeschiktheid wordt namelijk altijd tot de eindleeftijd beoordeeld op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. Ook de dekking voor zwangerschap, MRSA en Hepatitis B is uitgebreider dan bij de UNIM AOV. Verder vindt er geen inkomenscorrectie plaats. Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een uitgebreide dekking tegen een iets hogere premie? Dan is de UNIM Plus AOV iets voor jou. 

UNIM AOV voor Werknemers

De UNIM AOV voor Werknemers is speciaal bedoeld voor hoog opgeleide werknemers, (para)medici, adviseurs en directeuren-bestuurders in loondienst. Bij de UNIM AOV voor werknemers heb je de keuze uit 2 varianten:

 • Beroepsarbeidsongeschiktheid UNIM AOV
  Hierbij gaan we na in hoeverre je de werkzaamheden nog kunt verrichten die passen bij je beroep. Er wordt daarbij ook gekeken naar aanpassingen in werkzaamheden en werkomstandigheden of taakverschuivingen binnen het eigen beroep of bedrijf.
 • De Passar UNIM AOV
  De eerste 5 jaar beoordelen we je mate van arbeidsongeschiktheid op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid, daarna op basis van passende arbeid. Ben je 50 jaar of ouder. Dan beoordelen we de mate van arbeidsongeschiktheid op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid tot de eindleeftijd.

Ben je op zoek naar een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je werknemers? Dan is de UNIM AOV voor Werknemers iets voor jou.

Uit onderzoek blijkt dat ruim een derde van de professionals blijft doorwerken met een gebroken arm. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Doe de test

Wat is het verschil tussen beroepsarbeidsongeschiktheid en passende arbeid?

Wij werken met 2 arbeidsongeschiktheidscriteria: beroepsarbeidsongeschiktheid en passende arbeid. Wat is het verschil?

 • Beroepsarbeidsongeschiktheid
  Hierbij gaan we na in hoeverre je de werkzaamheden nog kunt doen die passen bij je beroep. Daarbij kijken we ook naar aanpassingen in werkzaamheden en werkomstandigheden of taakverschuivingen binnen het eigen beroep of bedrijf.
 • Passende arbeid
  Bij ‘passende arbeid’ kijken we naar passend werk. Ook buiten het eigen beroep of bedrijf. Of iets passend is, hangt mede af van je opleiding, kennis en ervaring.

Preventie door Reaal Lijfwacht

Arbeidsongeschiktheid heeft een grote impact op je, maar ook op je gezin en bedrijf. Reaal Lijfwacht helpt je bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Je persoonlijke Lijfwacht is een gekwalificeerde medisch adviseur of arbeidsdeskundige van Reaal die je persoonlijk adviseert over aanpassingen in je werkzaamheden of je bedrijf. Met als doel arbeidsuitval te voorkomen.

Maar Lijfwacht gaat verder dan dat. Je kunt ook rekenen op persoonlijke begeleiding voor je relatie, gezin en bij juridische en financiële kwesties.

Lees wat Lijfwacht allemaal voor jou kan betekenen.

Het eenvoudige aanvraagproces

Bij aanvraag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering maken wij gebruik van Tele-Acceptatie. Alle aanvragen worden telefonisch met je doorgenomen. Je krijgt direct duidelijkheid over je aanvraag en premie. Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

Voorwaarden en brochures

 • 1. Werkzaamheden
 • 2. Verzekering
 • 3. Jouw gegevens
Jouw werkzaamheden
Beroep*Correct
Heb je een (para)medisch of adviesberoep?*
Werk je in loondienst?*
Bruto jaarinkomen*Correcteuro per jaar
Opleiding*Heb je een afgeronde HBO of universitaire opleiding?*

Help me nu

Help me nu