UNIM AOV

Aantrekkelijke premiekorting bij afsluiten, eenvoudig aanvragen en actief voorkomen van arbeidsongeschiktheid.

Bereken je premieMeer informatie

UNIM arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voordelen Waarom onze UNIM AOV?

 • Goede dekking en premie

  Bij de UNIM AOV ontvang je een uitkering als je arbeidsongeschikt wordt en daardoor inkomen verliest. En dat voor een scherpe premie. Deze verzekering biedt een goede bescherming als je als (para)medisch specialist of hogeropgeleide zakelijk professional arbeidsongeschikt wordt.

 • Extra uitkering

  Bij langdurige volledige arbeidsongeschiktheid ontvang je een extra uitkeringExtra uitkeringBij de UNIM Plus AOV en de UNIM AOV ontvang je een extra uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Lees meer over de voorwaarden die hieraan verbonden zijn …
  Lees verder
  . De uitkering is 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd en is afhankelijk van je eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnDe periode waarin je geen uitkering ontvangt...
  Meer uitleg in het Wiki-artikel
  . Aan de extra uitkering zijn wel voorwaarden verbonden.

 • Hepatitis en MRSA

  Mag je als medisch specialist geen medische handelingen uitvoeren vanwege besmettingsgevaar door de MRSA-bacterie? Of ben je opererend medisch specialistHiermee bedoelen we: Anesthesist, cardioloog, cardiopulmonaal chirurg, chirurg, dermatoloog, endocrinoloog, gastro-enteroloog, gynaecoloog, internist, kaakchirurg, kinderarts, kno-arts, longarts, neurochirurg, oncoloog, oogarts, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, radiodiagnost, radioloog, radiotherapeut, reumatoloog en uroloog.
   en drager van het hepatitis B-virus? Ook dit zien wij als arbeidsongeschiktheid.

Verzekering afsluitenHulp bij het maken van je keuze

Bereken je premie

Wil je weten wat de UNIM AOV je kost? Bereken dan direct de premie. In de berekening is de instapkorting al meegenomen. De berekende premie is indicatief. De financieel adviseur maakt graag een passend aanbod.

Bereken je premie

Zoek een adviseur bij je in de buurt

Je kunt deze verzekering alleen afsluiten via een onafhankelijk financieel adviseur. Daar kiezen wij heel bewust voor, omdat een adviseur precies weet waar je op moet letten en rekening houdt met je wensen voor de toekomst.

Vind een adviseur

KenmerkenDit zijn de belangrijke kenmerken

Verzekerd

Wij verzekeren:

 • Gevolgen van besmetting door de MRSA-bacterie.
 • Gevolgen van besmetting met Hepatitis B. Voor bepaalde medische beroepenDit geldt voor de volgende beroepen: Anesthesist, cardioloog, cardiopulmonaal chirurg, chirurg, dermatoloog, endocrinoloog, gastro-enteroloog, gynaecoloog, internist, kaakchirurg, kinderarts, kno-arts, longarts, neurochirurg, oncoloog, oogarts, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, radiodiagnost, radioloog, radiotherapeut, reumatoloog en uroloog.
  .
 • Uitkering bij zwangerschap.
 • Uitkering bij overlijden van partner of kind.
 • Voorlopige dekking bij een ongeval.

Niet verzekerd

Dit is niet verzekerd:

 • Bij adoptie ontvang je geen uitkering.
 • Je ontvangt geen uitkering als je minder dan 25% arbeidsongeschikt bent.
 • Je kunt maximaal 80% van je inkomen verzekeren. De overige 20% van je inkomen kun je niet verzekeren.
 • Je ontvangt geen uitkering tijdens je eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnDe periode waarin je geen uitkering ontvangt...
  Meer uitleg in het Wiki-artikel
  .

Meer informatie over wat wel en niet is verzekerd, lees je in de voorwaarden.

Verschillende variantenPassar-polis en Beroeps AOV-Polis

De UNIM AOV heeft 2 varianten: de Passar AOV en de Beroeps AOV. Je keuze bepaalt hoe wij je arbeidsongeschiktheid beoordelen.

Lees meer over deze varianten

KortingKorting in de eerst 3 verzekeringsjaren

Je krijgt een aantrekkelijke korting op de premie als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit. Deze korting verdelen wij over de eerste 3 verzekeringsjaren:

Jaar Korting
1 40%
2 20%
3 10%

Voorkomen is beter dan genezenUitgebreide preventieservice

Met onze preventieservice Lijfwacht helpen we je om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Bijvoorbeeld met coaching of advies over aanpassingen in je werk of bedrijf. En bij juridische en financiële kwesties. Of met hulp bij problemen in je relatie en gezin.


  MogelijkhedenMaak je keuze

  Kies je eigenrisicotermijn

  Hoe langer de eigenrisicotermijnEigenrisicotermijnDe periode waarin je geen uitkering ontvangt...
  Meer uitleg in het Wiki-artikel
  die je kiest, hoe minder premie je betaalt. Als je kiest voor een langere eigenrisicotermijn duurt het wel langer voordat je een uitkering van ons krijgt als je arbeidsongeschikt wordt. Deze periode overbrug je met eigen middelen. Je kunt kiezen uit verschillende eigenrisicotermijnen:

  • 1 maand
  • 3 maanden
  • 6 maanden
  • 12 maanden
  • 24 maanden

  Kies je te verzekeren bedrag

  De verzekerde daguitkeringVerzekerde daguitkeringDe UNIM AOV verzekert een bedrag per dag. Dit noemen wij de verzekerde daguitkering.
   bepaalt de hoogte van de uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg je een gedeelte van de verzekerde daguitkering. De daguitkering die je kunt verzekeren, hangt af van:

  • Je inkomen: je mag maximaal 80% van je gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar verzekeren.
  • De minimum en maximum bedragen die wij gebruiken:

  Heb je vragen?

  Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

  Tips Handig om te weten

  Houd je verzekering actueel

  Aanpassen aan loonontwikkeling

  Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten bij de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeidsongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

  Pas je verzekering aan als je inkomen wijzigt

  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Je mag het bedrag dat je verzekert met maximaal 10% verhogen, zonder dat daarvoor een medische toetsing nodig is. Aan het verhogen zijn wel voorwaarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.

  Bepaal zelf je premie

  Je premie is voor een deel afhankelijk van je beroep en de werkzaamheden die daarbij horen. Maar je kunt de hoogte van je premie ook voor een deel zelf beïnvloeden door de verzekering af te stemmen op je wensen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een lage of hoge eindleeftijd of voor een korte of langere eigenrisicotermijn. Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden.

  Betaal je jouw premie in termijnen?

  Betaal je de premie liever niet één keer per jaar, maar in termijnen? Dan brengen wij een toeslag in rekening. Als je per half jaar betaalt, is de toeslag 3%. Als je per kwartaal betaalt, is de toeslag 5%. Betaal je per maand? Dan rekenen wij 6% toeslag.

  Kosten

  Je betaalt ons bij het afsluiten van de verzekering éénmalig € 11,34. Bij het aanvragen van een verzekering betaal je je financieel adviseur apart voor het advies en het aanvragen van een verzekering. Hierover kan je afspraken maken met je financieel adviseur.

  AOV en de belasting

  Je kunt de premie van de UNIM AOV bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kan je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen die we aan je betalen, zijn wij verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet. Kijk voor meer informatie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de belasting

  Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

  Je bent arbeidsongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om arbeid uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval. De UNIM AOV kent 2 productvarianten: de ‘Passar AOV’ en de ‘Beroeps AOV’. De productvariant die je kiest, bepaalt hoe wij je arbeidsongeschiktheid beoordelen. Je financieel adviseur adviseert je graag over de productvariant die het best bij je past.

  Extra uitkering

  Bij langdurige volledige arbeidsongeschiktheid ontvang je een extra uitkering. 

  Arbeidsongeschikt volgens de Passar AOV

  De eerste 5 jaar van je arbeidsongeschiktheid kijken we naar je beroepswerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die horen bij je beroep. We gaan ervan uit dat je het werk of de werkomstandigheden als het kan aanpast. Ook taakverschuivingen binnen het bedrijf of je beroep horen tot de mogelijkheden. Na 5 jaar beoordelen wij in welke mate je geschikt bent voor passende werkzaamheden. Dat zijn alle werkzaamheden die je vanwege je opleiding, kennis en ervaring nog kunt uitvoeren. Ben je op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt 50 jaar of ouder? Dan kijken we alleen naar je beroepswerkzaamheden.

  Arbeidsongeschikt volgens de Beroeps AOV

  Bij deze variant beoordelen we je arbeidsongeschiktheid vanaf het begin op basis van je beroepswerkzaamheden. Dit zijn de werkzaamheden die horen bij je beroep. Dit doen we tot het moment dat je verzekering eindigt. We houden er rekening mee dat je het werk of de werkomstandigheden als het kan aanpast. Ook taakverschuivingen binnen het bedrijf of beroep horen tot de mogelijkheden.

  Inkomenscorrectie

  Deze verzekering is een schadeverzekering. Dit betekent dat je alleen een uitkering ontvangt als je arbeidsongeschikt bent en daardoor inkomen verliest. Bij het bepalen van de hoogte van je uitkering houden we ook rekening met eventueel ander inkomen. Dit noemen wij inkomenscorrectie. Hierdoor is de premie voor deze verzekering lager dan voor een verzekering zonder inkomenscorrectie.

  Aanvragen

  Wil je de UNIM AOV aanvragen, neem dan contact op met een financieel adviseur. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn alleen verkrijgbaar bij onafhankelijke financieel adviseurs. Deze verzekering kan namelijk grote gevolgen hebben voor je persoonlijke situatie. Een adviseur weet precies waar je op moet letten en houdt rekening met je wensen voor de toekomst.

  Medische beoordeling

  Alleen als antwoorden uit het acceptatiegesprek daar aanleiding toe geven, kunnen wij aanvullende informatie opvragen of kunnen we je vragen een keuring te ondergaan. De keuringskosten zijn dan voor rekening van Reaal.

  Arbeidsongeschikt, wat nu?

  Telefonisch contact

  Als je arbeidsongeschikt wordt, wil je graag snel weten waar je aan toe bent.

  • Binnen 2 werkdagen na je melding nemen wij telefonisch contact met je op. We bespreken de melding met je en vullen een meldingsformulier in.
  • Na het samen doornemen van het meldingsformulier hoor je direct welk uitkeringspercentage je krijgt toegekend. En je hoort meteen wat het vervolgproces is.

  Re-integratie

  Re-integratie gebeurt in samenwerking met jou. Wij beschikken over een team van gespecialiseerde professionals dat een persoonlijk re-integratieprogramma met je opstelt. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Herscholing
  • Aanpassing van je werkplek
  • Een beroepskeuzetest
  • Inschakelen van een conflictbemiddelaar

  In sommige gevallen schakelen wij gespecialiseerde bureaus hiervoor in. Zo word je zo goed mogelijk begeleid om weer aan het werk te kunnen.

  Voorwaarden en brochures

  Situatie

  Na mijn arbeidsongeschiktheid begon ik een chocolaterie


  UNIM AOV

  Aantrekkelijke premiekorting bij afsluiten, eenvoudig aanvragen en actief voorkomen arbeidsongeschiktheid.

  Bereken je premieVind een adviseur

  Help me nu

  Help me nu