Veelgestelde vragen

over advies

Moet ik betalen voor het advies van mijn financieel adviseur en zo ja hoeveel?

Het gaat hierbij om advies om te bekijken of uw beleggingsverzekering nog past bij uw huidige wensen en omstandigheden, of dat er betere passende alternatieven zijn. De AFM (de toezichthouder voor de financiële wereld) vindt dat de adviseur die in het verleden heeft geadviseerd over uw beleggingsverzekering hierover moet adviseren zonder kosten in rekening te brengen. Dit geldt ook voor de adviseur die de portefeuille van uw oorspronkelijke adviseur heeft overgenomen. REAAL deelt deze mening.

Is het advies breder, dan zou de adviseur hier geld voor kunnen vragen. Maar dat is een zaak tussen u en uw adviseur. We gaan ervan uit dat de adviseur hier netjes mee omgaat. Dit geldt ook als u er zelf voor kiest om naar een andere adviseur te gaan.

Ik wil graag advies van een andere adviseur dan de adviseur die vermeld staat op de Verzekeringscheck. Kan dat?

Ja dat kan. We kunnen u hierbij helpen. Neemt u hiervoor contact op met REAAL via het telefoonnummer dat in de Verzekeringscheck staat vermeld.

Waarom moet ik een gesprek aangaan met een financieel adviseur?

U staat voor de beslissing 'hoe nu verder met mijn beleggingsverzekering'. Uw financieel adviseur kan u hierbij helpen. Vraag hem bijvoorbeeld hoeveel u erop vooruit kunt gaan door andere fondsen te kiezen, of over te stappen naar een alternatief. En of het verstandig is om dit te doen. Uw adviseur houdt hierbij rekening met uw persoonlijke situatie en wensen en met eventuele gevolgen voor de belastingheffing. Al deze informatie is van belang bij het nemen van een goede beslissing. Vervolgens zorgt uw adviseur ervoor dat alles geregeld wordt.

Kan mijn financieel adviseur mijn gegevens in de Verzekeringscheck zien?

Uw financieel adviseur heeft toegang tot de relevante gegevens van zijn klanten via de Verzekeringscheck. De adviseur heeft eigen inloggegevens, waarmee hij deze gegevens kan inzien. Voor een adviesgesprek kunt u uw adviseur benaderen.

Wie is mijn financieel adviseur?

Uw financieel adviseur voor uw beleggingsverzekering bij REAAL vindt u linksonder in de Verzekeringscheck. Dit is de financieel adviseur waar u nu terecht kunt voor uw beleggingsverzekering. Mogelijk is dit een andere dan waar u uw verzekering heeft afgesloten. Dit komt bijvoorbeeld omdat de verzekeringen van uw eerdere adviseur zijn overgenomen door een ander kantoor.

Ik ben niet tevreden over mijn adviseur. Mag ik een ander kiezen?

We kunnen u hierbij helpen. Neemt u hiervoor contact op met REAAL via het telefoonnummer dat in de Verzekeringscheck staat vermeld.